Skip to content
All posts

Manieren waarop bedrijven het welzijn van personeel met een handicap kunnen ondersteunen

 

4KxAYb4kahwAOoEr2ZxLO8GuDJQvfO84zd0my4xP

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat meer dan 1,3 miljard mensen – ongeveer 15 tot 20 procent van de wereldbevolking – momenteel een handicap hebben. Samen met vrienden en familie heeft deze groep een koopkracht van $ 13 biljoen (Sh1.599 biljoen).

Volgens het Return on Disability Report richt slechts vier procent van de bedrijven zich op het bieden van aanbiedingen inclusief gehandicapten.

De Internationale Arbeidsorganisatie schat dat de kosten van uitsluiting van arbeidsongeschiktheid kunnen oplopen tot zeven procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de OESO-landen. Mensen met een handicap zijn divers en heterogeen

Het aantal mensen met een handicap neemt toe, onder andere door demografische ontwikkelingen en toename van chronische gezondheidsproblemen.

Vrijwel iedereen krijgt op een bepaald moment in zijn leven tijdelijk of blijvend te maken met een handicap. Technologie kan het speelveld voor mensen met een handicap op de arbeidsmarkt gelijk maken

De Internationale Dag van Personen met een Handicap op 3 december heeft tot doel het begrip van handicapkwesties te bevorderen en steun te mobiliseren voor de waardigheid, de grondrechten en het welzijn van personen met een handicap.

Om mensen met een handicap te beschermen en te ondersteunen, hebben bedrijven verschillende toegankelijkheidsmaatregelen en inclusiestrategieën ingevoerd.

De werkplek inclusiever maken voor mensen met een handicap

We hebben bedrijfsleiders gevraagd om een ​​vooruitblik te geven op de nieuwste activiteiten op het gebied van de integratie van gehandicapten. Dit is wat ze zeiden.

  1. Ontwikkel gehandicapt talent buiten het aannemen van personeel

Hoewel het steeds gebruikelijker wordt om gehandicapt talent aan te nemen , blijft de gehandicapte gemeenschap ondervertegenwoordigd in leidinggevende posities, zowel in de private als in de publieke sector.

Na een oproep tot actie tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos 2022, heeft de Valuable 500 - het grootste netwerk van wereldwijde CEO's die zich inzetten voor de inclusie van gehandicapten - Generation Valuable gelanceerd, een programma voor leiderschapsontwikkeling om kansen te versnellen en de stemmen van de C van morgen naar een hoger niveau te tillen. -Suite-talent. Het eerste programma zal een springplank zijn voor de huidige leiders en kampioenen op het gebied van handicaps, zodat zij de inclusie en toegankelijkheid van gehandicapten in hun bedrijven kunnen stimuleren, culturele en systeemverandering kunnen beïnvloeden en in de directiekamers van morgen kunnen zitten.

Het eerste cohort van 75 Generation Valuable-deelnemers leidt gesprekken binnen hun eigen C-Suite en neemt deel aan een reeks modules, waaronder creatief leiderschap, leiderschapsidentiteit, strategisch denken, zaken doen voor het goede of het milieu, sociaal en bestuur (ESG) en handicap belangenbehartiging - verandering binnen hun organisaties stimuleren, evenals verbinding maken met een wereldwijd peer-netwerk.

"De werkplek biedt geweldige kansen om echt het verschil te maken met maatschappelijke D&I-kwesties (diversiteit en inclusie), en als bedrijven hebben we een enorme verantwoordelijkheid om dit mogelijk te maken", zegt Margot Slattery, Group Head of Diversity and Inclusion, ISS

  1. Dicht de gegevenskloof over handicaps en stimuleer meer inclusieve rapportage

Inclusie van mensen met een handicap is opvallend afwezig in gestandaardiseerde kernprestatie-indicatoren, maatstaven of doelen waarmee organisaties hun impact, prestaties en de waarde die ze aan de samenleving toevoegen, meten.

Inclusieve openbaarmaking van de inclusie van gehandicapten door bedrijven stelt investeerders en andere belanghebbenden in staat om beter geïnformeerde investerings- en betrokkenheidsbeslissingen te nemen met betrekking tot die organisatie. Terwijl bedrijven hun inspanningen opvoeren om prioriteit te geven aan het sociale in ESG, moeten bedrijven nog steeds de inclusie van gehandicapten erkennen als een materieel onderwerp en zich bezighouden met transparantere en geharmoniseerde rapportage.

Allianz werkt bijvoorbeeld samen met de London Stock Exchange Group (LSEG) en Valuable 500 om een ​​rapportagekader te ontwikkelen dat de transparantie van de openbaarmaking van gegevens over arbeidsongeschiktheid zal vergroten.

LSEG en Allianz zijn ervan overtuigd dat gegevenstransparantie een eerste vereiste is om het bewustzijn te vergroten en veranderingen voor mensen met een handicap te stimuleren.

Daarom analyseren ze verschillende rapportagedimensies, zoals een gemeenschappelijke definitie van handicap, een gestandaardiseerd gegevensverzamelingsproces of de materialiteit van de opname van handicaps voor investeerders en andere belanghebbenden.

"Ik hoop dat de toekomst van de inclusie van mensen met een handicap één cruciaal punt naar voren brengt: dat we niet praten over wat we niet kunnen doen, maar dat we praten over wat we wel kunnen", aldus Oliver Bäte, CEO van Allianz.

  1. Herken en omarm neurodiversiteit

Neurodiversiteit erkent het idee dat mensen de wereld om hen heen op verschillende manieren ervaren en ermee omgaan.

Hoewel het verwijst naar de diversiteit van alle mensen, wordt het vaak gebruikt in de context van een autismespectrumstoornis en andere neurologische of ontwikkelingsstoornissen zoals aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit of leerstoornissen, volgens de Harvard Medical School. Onderzoek toont aan dat verschillende perspectieven leiden tot betere bedrijfsresultaten en dat wanneer mensen zich thuis voelen op het werk, ze creatiever, gezonder en meer betrokken zijn.

Diverse perspectieven alleen zijn echter niet voldoende. Integendeel, het is de toepassing en integratie van diversiteit die echt waarde ontsluiten.

Dit geldt met name voor neurodivergente individuen die organisaties helpen voldoen aan de vraag naar innovatie.

Volgens het laatste onderzoek van EY hebben teams met neurodivergente individuen hogere innovatiepercentages dan teams die alleen uit neurotypische werknemers bestaan.

Als gevolg hiervan zijn organisaties die profiteren van de creativiteit die diversiteit met zich meebrengt, beter gepositioneerd om uit te blinken op gebieden die essentieel zijn voor toekomstig succes en met een sterke organisatorische kracht voor transformatie.

Neurodiversiteit is een cruciaal onderdeel van het heroverwegen van het 'wie en hoe' van behendigheid naarmate bedrijfsleiders opklimmen om het hoofd te bieden aan een snel veranderende markt en samenleving.

“We weten dat het bevorderen van de inclusie van mensen met een beperking waarde creëert voor de mensen en klanten van EY. De toekomst heeft ons allemaal nodig, en de wereld werkt beter als het voor iedereen werkt,” Carmine Di Sibio, Global Chairman en CEO van EY

  1. Verken de kruising tussen inclusief ontwerp en innovatie

Het inclusieve ontwerp past een goed begrip van klantdiversiteit toe om beslissingen tijdens het ontwikkelingsproces te onderbouwen om beter te voldoen aan de behoeften van meer mensen. Producten die inclusiever zijn, creëren niet alleen nieuwe manieren voor mensen met een handicap om deel te nemen aan het sociaaleconomische leven; ze kunnen ook een bredere markt bereiken, de klanttevredenheid verbeteren en zakelijk succes stimuleren.

Van schermloze braillecomputers tot autonome voertuigen en slimme assistent-tools, het inclusieve ontwerp houdt rekening met menselijke diversiteit en creëert nieuwe manieren voor mensen met een handicap om deel te nemen aan het sociaaleconomische leven. De nieuwe toegankelijkheidsfuncties van de nieuwste update van Windows zijn een van de manieren waarop Microsoft helpt de kloof tussen gehandicapten te overbruggen.

Deze omvatten System-Wide Live Captions om automatisch ondertitels te genereren van elke vorm van audio-inhoud op Windows 11, spraaktoegang waarmee gebruikers hun pc's kunnen bedienen en tekst kunnen schrijven met alleen hun stem, en Natural Voices for Narrator, dat natuurlijke spraak beter weerspiegelt .

 “Technologie heeft de kracht om te empoweren. Het is onze verantwoordelijkheid om de lat hoger te leggen voor wat mogelijk is met technologie voor mensen met een handicap en om het potentieel van inclusief ontwerp waar te maken”, zegt Jenny Lay-Flurrie, Chief Accessibility Officer bij Microsoft.

Google heeft onlangs Guided Frame ontwikkeld, een nieuwe functie die het maken van selfies toegankelijker maakt voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Verder gaan met het ondersteunen van mensen met een beperking

De Waardevolle 500 is nu gericht op het benutten van de kracht van het collectief om gelijktijdig gesynchroniseerde actie te ondernemen tegen barrières zoals het systemische gebrek aan leiderschap, rapportage en vertegenwoordiging. Caroline Casey, oprichter van de Waardevolle 500, drong er bij bedrijven op aan: "Ontdek wat u al doet in alle regio's en alle bedrijven, want u zult verrast zijn hoeveel er aan de hand is.